ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Αποτελέσματα Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων 2012

Βγήκαν σήμερα τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων 2012 του SEN. Η εταιρεία μας Ecocycle δεν κατάφερε να διακριθεί αλλά στα μάτια μας είναι μια από τις νικήτριες. Μην ξεχνάμε ότι το σημαντικότερο στοιχείο όλων είναι να μαθαίνουν τα παιδιά μας μέσα από διαδικασίες βιωματικής μάθησης.
Να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε όσους βοήθησαν στην προσπάθεια της εταιρείας μας τόσο τους μετόχους όσο και τους χορηγούς και φυσικά τα παιδιά που στάθηκαν αρωγοί σε ότι επιχειρήθηκε.



Παρακάτω είναι το δελτίο τύπου που εστάλη από τους υπεύθυνους του διαγωνισμού.

Αγαπητά στελέχη των εικονικών μαθητικών επιχειρήσεων, καθηγητές, εθελοντές,



Εκ μέρους του Σωματείου «Επιχειρηματικότητα Νέων» - Junior Achievement Greece θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δύο μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» την Παρασκευή 2 Μαρτίου στο The Mall-Athens στην Αθήνα, με συμμετοχή 28 μαθητικών επιχειρήσεων, και την Παρασκευή 9 Μαρτίου στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή 8 μαθητικών επιχειρήσεων, από σύνολο 41 σχολείων.



Στις Εμπορικές Εκθέσεις TRADE FAIRS 2012 έλαβαν μέρος μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών γυμνασίων και λυκείων από ολόκληρη την Ελλάδα παρουσιάζοντας τις επιχειρηματικές τους ιδέες, τα πρωτότυπα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες των δύο εκθέσεων.



Την έκθεση της Αθήνας τίμησε με την παρουσία του ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κος Κοντογιάννης.



Από τις 36 συνολικά εικονικές επιχειρήσεις που παρουσιάστηκαν βραβεύτηκαν οι καλύτερες συμμετοχές ως ακολούθως:



1ο Βραβείο = ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ι. Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «GRINN Α.Ε.» (Green Innovation)

Κατασκευή-Πώληση φωτοβολταϊκού φορτιστή κινητού με θύρα usb. Το συγκριτικό του πλεονέκτημα βασίζεται στην καινοτομία έλλειψης μπαταρίας λιθίου, την οποία έχουν όλες οι ανταγωνιστικές εταιρείες.



2ο Βραβείο = ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

Α’ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «MUSTERPEACE»

Δίγλωσσο (Ελληνικά-Αγγλικά) Νεανικό Περιοδικό (έντυπο και ηλεκτρονικό) με το όνομα MUST. Περιέχει άρθρα και γκάλοπ για θέματα που αφορούν τους νέους, γραμμένα από νέους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.



3ο Βραβείο = ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΪΟΝ

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «SmartPack Co»

Ένα φορητό μίνι ψυγείο με πολλαπλές ιδιότητες: ψύξης, θέρμανσης αλλά και φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών.



Διακρίσεις που αφορούν τις κατηγορίες Πράσινης Ανάπτυξης, Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Ομαδικής Εργασίας και Δεξιοτεχνίας, αποφασίστηκε να δοθούν επιπροσθέτως στο πλαίσιο της επιβράβευσης των ομάδων που συμμετείχαν στις Εκθέσεις.



ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΕΠΑΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «KalloniAgroCom»

Υπηρεσίες Μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων με προσανατολισμό το ηλεκτρονικό εμπόριο, προσφέροντας διαδικτυακή εμπορική στέγη και πακέτα δυναμικής προώθησης στο διαδίκτυο για παραγωγούς/συνεταιρισμούς αγροτικών προϊόντων.



ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ - ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «ΣΜΙΛΗ»

Έκδοση ενός βιβλίου με θέμα τη διαδρομή του γλυπτού διακόσμου του Παρθενώνα από τον τόπο γέννησής του, την Ακρόπολη της Αθήνας, στο Βρετανικό Μουσείο.



ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΓΕΛ ΤΥΧΕΡΟΥ ΕΒΡΟΥ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ Α.Ε.»

Μετατροπή άχρηστων αντικειμένων σε αντικείμενα προς χρήση ή διακόσμηση.



ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ

ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Ο ΠΙΝΟΚΙΟ» ΞΥΛΙΝΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Ξύλινα παιδικά παιχνίδια από ξύλο λεύκας και οξιάς επεξεργασμένα στο χέρι.



Σε όλα τα σχολεία θα δοθεί Έπαινος «Ευ Αγωνίζεσθαι» για τη συμμετοχή τους στις Εκθέσεις-Trade Fairs 2012.



Η εικονική εταιρία «GRINN Α.Ε» θα συμμετέχει στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Junior Achievement-Young Enterprise European Trade Fair» που θα διεξαχθεί στη Ζυρίχη, στις 28-30 Μαρτίου 2012.



Συγχαρητήρια στους βραβευθέντες, αλλά και σε όλα τα μέλη των εικονικών επιχειρήσεων, για τη συμμετοχή και την άψογη συμπεριφορά τους καθώς και για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν στην παρουσίαση των επιτευγμάτων τους στα μέλη της κριτικής επιτροπής και καθ’ όλη τη διάρκεια των εκθέσεων!



Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφερθούμε στην έμπρακτη συνδρομή τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των εθελοντών-στελεχών επιχειρήσεων που υποστηρίζουν το πρόγραμμα ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ καθ’ όλη τη σχολική χρονιά και που με την αμέριστη συμβολή τους υλοποιήθηκε και επιβραβεύθηκε η διοργάνωση των εμπορικών εκθέσεων.



Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της κριτικής επιτροπής για τη συμβολή τους στη διαδικασία αξιολόγησης και για το χρόνο που διέθεσαν προκειμένου να επισκεφτούν τις εκθέσεις και να βαθμολογήσουν τις συμμετέχουσες μαθητικές επιχειρήσεις.



Παράλληλα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας: ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Citi, General Mills, The Mall-Athens, Mediterranean Cosmos, Chipita, Coca-Cola Τρία Έψιλον, British Council που με την ευγενική χορηγία τους στήριξαν το πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης και τη διοργάνωση των εμπορικών εκθέσεων.



Προς ενημέρωσή σας επισυνάπτονται όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στις δύο μαθητικές εμπορικές εκθέσεις TRADE FAIR 2012 Αθήνας και Θεσσαλονίκης με τις επωνυμίες τους και μία σύντομη περιγραφή των προϊόντων ή των υπηρεσιών που έχουν δημιουργήσει.



Όπως είναι ήδη γνωστό, τα αποτελέσματα των εμπορικών εκθέσεων δεν επηρεάζουν τη δυνατότητα συμμετοχής των ομάδων στον τελικό διαγωνισμό του προγράμματος ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, που θα διεξαχθεί τέλη Ιουνίου στην Αθήνα.



Η τελική ημερομηνία κατάθεσης των επιχειρησιακών σας πλάνων ορίζεται η 30η Απριλίου. Τα επιχειρησιακά πλάνα (business plans) θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή, προκειμένου να φθάσουν στον τελικό διαγωνισμό που θα γίνει τέλος Ιουνίου στην Αθήνα. Ο μεγάλος νικητής από τον τελικό θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Τελικό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, στις 19-21 Ιουλίου 2012.



Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις εμπορικές εκθέσεις υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία κάλυψαν δημοσιογραφικά και τις δυο εκδηλώσεις. Θα αποσταλεί αντίστοιχη ενημέρωση όταν ολοκληρωθεί ο απολογισμός της δημοσιότητας, καθώς και τα αντίστοιχα videos προς ενημέρωσή σας.



Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή όλων των εικονικών μαθητικών επιχειρήσεων!!!



Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στο υπόλοιπο του προγράμματος.



Με εκτίμηση



Ελένη Λιβεριάδου

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου