ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Αποτελέσματα Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας για την χρονιά 2014 είναι τα παρακάτω:

Αγαπητοί μαθητές, καθηγητές, εθελοντές, συνεργάτες,
 
Εκ μέρους του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δύο μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στο εμπορικό κέντρο THE MALL ATHENS στην Αθήνα, με συμμετοχή 33 μαθητικών επιχειρήσεων, και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή 18 μαθητικών επιχειρήσεων.
 
Στις Εμπορικές Εκθέσεις TRADE FAIRS 2014 έλαβαν μέρος συνολικά 51 μαθητικές επιχειρήσεις από τις 61 συνολικά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων καθώς και Επαγγελματικών λυκείων, από ολόκληρη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας τις επιχειρηματικές τους ιδέες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες των δύο εκθέσεων.
(Επισυνάπτονται λίστες των ομάδων που συμμετείχαν στις εκθέσεις προς ενημέρωσή σας).
 
Από τις 51 συνολικά μαθητικές επιχειρήσεις που παρουσιάστηκαν βραβεύτηκαν οι καλύτερες συμμετοχές ως ακολούθως:
 
Βραβείο: «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Eco-Biking», 10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ
Δημιουργία της πλατφόρμας Easy Riding Kit (E.R.K) που θα εφαρμόζει σε ποδήλατα και θα περιλαμβάνει μίνι εργαλεία/αξεσουάρ για τον ποδηλάτη, όπως ράδιο, θέση για αναψυκτικό, θήκη για κινητό κτλ. καθώς και μπλούζα με φωτιστικό led στην πλάτη για ασφαλή οδήγηση.
 
Βραβείο: «ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΪΟΝ»
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «ΥΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ», ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ PIERCE
Σχεδιασμός και δημιουργία πληροφοριακού site και λογισμικού για την τήρηση ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου υγείας (Electronic Medical Record-EMR) αποθηκευμένου σε ένα USB stick
Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία κουλτούρας πρόληψης και εκπαίδευσης στην αγωγή υγείας, και όχι απλά αντιμετώπισης των ασθενειών, με προφανή κοινωνικά οφέλη για τον πληθυσμό και μακροχρόνια επιπρόσθετα οικονομικά πλεονεκτήματα για το σύστημα της δημόσιας υγείας της χώρας.
 
Βραβείο: «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ»
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Excalibur», Α' ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ
Κοινωνική επιχείρηση με στόχο την παροχή εκπαιδευτικού υλικού σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη.
 
Η μαθητική εταιρία «Eco-Biking» του 10ου Γυμνασίου Ιλίου συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη συνολικά βαθμολογία και στις τρεις κατηγορίες αξιολόγησης και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «JA-YE Europe και JA-Young Entrepreneurs Israel Trade Fair» που θα διεξαχθεί στη Χάιφα του Ισραήλ, στις 2-4 Απριλίου 2014.
 
Διακρίσεις που αφορούν τις ξεχωριστές κατηγορίες Ευρεσιτεχνίας, Ιατρικής Καινοτομίας, Καλύτερης Αξιοποίησης Προϊόντων Ελληνικής Φύσης, Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας, Πολιτιστικής Συνεισφοράς, Τουριστικής Ανάπτυξης καθώς και Ειδικοί Έπαινοι Συμμετοχής αποφασίστηκε από την κριτική επιτροπή να δοθούν επιπροσθέτως στο πλαίσιο της επιβράβευσης των ομάδων που συμμετείχαν στις Εκθέσεις.
 
ΕΠΑΙΝΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «homusic ΕΠΕ», 3ο ΓΕΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Διαδικτυακή επιχείρηση με στόχο τη δημιουργία τραγουδιών από τους χρήστες-πελάτες. Το τραγούδι θα είναι δημιούργημα πολλών πελατών και θα μπορούν να το προωθήσουν και οι ίδιοι. Τα έσοδα της επιχείρησης θα προκύπτουν από τα δικαιώματα των χρηστών και διαφημίσεις.
 
ΕΠΑΙΝΟΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «ATC» (Athletic Technology Coorperation), ΣΧΟΛΗ Ι. Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΑΤΤΙΚΗ)
Αξεσουάρ ποδηλάτου NightEye, σύστημα φωτισμού με ένα φανάρι  led το οποίο οριοθετεί με δυο κόκκινες γραμμές τις δύο πλευρές του ποδηλάτου στο δρόμο, οικολογικό και καινοτόμο που λειτουργεί με ηλιακή και κινητική ενέργεια.
 
ΕΠΑΙΝΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «DSC», ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ (ΑΘΗΝΑ)
Δημιουργία ιστοσελίδας για το νεανικό διαβήτη, στην οποία ο χρήστης θα εισάγει ατομικά δεδομένα για 3-5 μήνες, ώστε να πετύχει την βελτιστοποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μέσω διάφορων προσομοιώσεων.
 
ΕΠΑΙΝΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ
  1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «ON», ΕΠΑΛ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ (ΚΡΗΤΗ)
      Εταιρία φυτικών ροφημάτων από τον βοτανικό πλούτο της Κρητικής Γης σε μία νέα μορφή, με μία νέα γεύση, πρωτόγνωρη ακόμη και για τους Κρητικούς. Παρασκευή νέου αφεψήματος που περιέχει και
      αποξηραμένα άνθη φραγκόσυκου που σύμφωνα με επιστημονική δημοσίευση έχουν αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες καθώς και ενός νέου προϊόντος από ενδημικά χόρτα της Κρήτης που εξισορροπεί
      όλα τα γλυκαντικά και αλμυρά που λαμβάνουμε στη διάρκεια της ημέρας, δώρα για τη συναισθηματική και σωματική υγεία του ανθρώπου. 
 
  1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «To-mataki», 2ο ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ)
      Ντιπ βιολογικής ντομάτας με Gogi Berries.
 
ΕΠΑΙΝΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «ECOTECH», ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
Σχεδιασμός και κατασκευή μπριγκέτων ξύλου από κλαδιά, φύλλα και πριονίδι που υπάρχουν στο αγρόκτημα της σχολής.
 
ΕΠΑΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «CSQUARE (culture-gruvie)», ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
Εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου & παραγωγής ψηφιακών προϊόντων (ψηφιακή πλατφόρμα νόμιμης παροχής αρχείων ήχου & εικόνας)-εφαρμογών (μέσω αυτών πραγματοποιείται ξενάγηση σε χώρους ενδιαφέροντος -όπως μουσεία και αξιοθέατα- με το κινητό). 
 
ΕΠΑΙΝΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «SunStruck», ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ (ΠΑΤΡΑ)
Ηλιακά παιχνίδια: 1) Ηλιακό συναρμολογούμενο αυτοκινητάκι με φωτοβολταϊκό και μοτέρ 2) Εκπαιδευτικό-ηλεκτρονικό παιχνίδι με θέμα την ηλιακή ενέργεια.
 
ΕΠΑΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «ΛΕΟΝ…ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Ο.Ε.», ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΑΘΗΝΑ)
      Δημιουργία ιστοσελίδας για τον τουρισμό στην Ελλάδα και ανάδειξη διαφορετικών ειδών τουρισμού σε συγκεκριμένα μέρη της χώρας.
 
  1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Green Team Solutions (GTS)», 5ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ (ΚΑΒΑΛΑ)
      Υπηρεσία με στόχο την αλλαγή συμπεριφοράς & δράσης των ξενοδοχείων στο χώρο των επιχειρήσεων ενισχύοντας το κοινωνικό τους πρόσωπο αφενός & αναβαθμίζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών που
      προσφέρουν στους πελάτες τους αφετέρου. Πρωτοποριακή ιδέα με συμβουλές & λύσεις για την πρακτική εφαρμογή της οικολογίας στα ξενοδοχεία, με απώτερο σκοπό την αύξηση του ποιοτικού τουρισμού στην
      Ελλάδα.
 
ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Το Κυλικείο μας», 1ο ΕΕΕΕΚ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
      Μαθητές δημιουργούν μια επιχείρηση (συνεταιρισμό) «κυλικείο» σε σχολικό χώρο που εξυπηρετεί μαθητές 3 σχολείων & ταυτόχρονα σπουδαστές της νοηματικής Γλώσσας. Η επιχείρηση
      περιλαμβάνει τον προϋπολογισμό και προμήθεια εβδομαδιαίων αναγκών σε πρώτες ύλες, παραγγελίες, εξυπηρέτηση πελατών. Τα άτομα «εργάζονται» εκ περιτροπής, εναλλάσσοντας ρόλους & δουλεύουν
      συνεργατικά ώστε να εκπαιδεύονται & οι νεότεροι μαθητές.
 
  1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Ο Κήπος μας», ΕΕΕΕΚ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ (ΑΤΤΙΚΗ)
      Μαθητές δημιουργούν μια επιχείρηση παραγωγής αγροτικών προϊόντων (λαχανικών, αρωματικών και καλλωπιστικών).
 
Συγχαρητήρια στους βραβευθέντες, στους διακριθέντες, αλλά και σε όλες τις μαθητικές επιχειρήσεις, για τη συμμετοχή και την άψογη συμπεριφορά τους καθώς και για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν στην παρουσίαση των επιτευγμάτων τους στις εμπορικές εκθέσεις!
 
Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφερθούμε στην έμπρακτη συνδρομή τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των εθελοντών-στελεχών επιχειρήσεων που υποστηρίζουν το πρόγραμμα ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ καθ’ όλη τη σχολική χρονιά και που με την αμέριστη συμβολή τους υλοποιήθηκε και επιβραβεύθηκε η διοργάνωση των εμπορικών εκθέσεων.
 
Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της κριτικής επιτροπής για τη συμβολή τους και για το χρόνο τους στη διαδικασία αξιολόγησης.
 
Παράλληλα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας που στήριξαν το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» και τη διοργάνωση των εμπορικών εκθέσεων:
  • τους κύριους χορηγούς του προγράμματος: Allianz Ελλάδος, Citi, General Mills, SAP Hellas
  • τους χορηγούς των εκδηλώσεων: The Mall Athens, Mediterranean Cosmos, Chipita ΑΕ, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Εθνική Τράπεζα, Vision και Πλαίσιο (TurboX)
  • τους υποστηρικτές των εκδηλώσεων: ΑΒ Βασιλόπουλος, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΤΙΤΑΝ Α.Ε., Α.Μ. Nomikos Transworld, Comnsenseconsultants, ΤΟRE, Σιβιτέλ Αμαρουσίου ΑΤΕ, City Hotel Θεσσαλονίκης και Studio Kotsireas
  • τον χορηγό αερομεταφορών Aegean Airlines καθώς και
  • τους χορηγούς επικοινωνίας: Capital.gr, ραδιοφωνικοί σταθμοί Athens DeeJay 95.2 και Rock Fm 969, Cosmoradio, PlusRadio, More Than A Woman.gr και εφημερίδα Κεφάλαιο.
 
Tα αποτελέσματα των εμπορικών εκθέσεων δεν επηρεάζουν τη δυνατότητα συμμετοχής των ομάδων στον τελικό διαγωνισμό του προγράμματος «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014», που θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου 2014, στο DEREE-The American College of Greece, στην Αθήνα.
 
Η τελική ημερομηνία κατάθεσης των επιχειρησιακών σας πλάνων είναι η 30η Απριλίου. Τα επιχειρησιακά πλάνα (businessplans) θα αξιολογηθούν και θα προκριθούν οι 10 καλύτερες μαθητικές εταιρίες στον τελικό διαγωνισμό της Αθήνας. Ο μεγάλος νικητής του τελικού θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Τελικό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στο Ταλίν της Εσθονίας, στις 22-25 Ιουλίου 2014.
 
Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις εμπορικές εκθέσεις υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία κάλυψαν δημοσιογραφικά και τις δυο εκδηλώσεις. Θα αποσταλεί αντίστοιχη ενημέρωση όταν ολοκληρωθεί ο απολογισμός της δημοσιότητας, καθώς και τα αντίστοιχα videos προς ενημέρωσή σας.
 
Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή όλων των μαθητικών επιχειρήσεων!!!
 
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στα υπόλοιπα στάδια του προγράμματος.
 
Με εκτίμηση
 
Ελένη Λιβεριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου